Снимка: istock

Продукти:

400 г ябълки
200 г маскарпоне
250 г брашно
150 г захар
2 ч.л. бакпулвер
2 големи яйца
3 прахчета ванилия
или семената на 1 шушулка ванилия
 
Приготвяне:
 
Ябълките се почистват от семките и кочана, обелват се и се нарязват на малки кубчета.
В купа с помощта на миксер разбийте до пухкавост захарта и яйцата. Добавете маскарпонето и отново разбийте добре. Следва да сложите пресятото брашно и бакпулвера. След като се получи гладко тесто добавете ванилията и ябълките. Разбъркайте с шпатула. Изсипете тестото в намаслена и леко набрашнена форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути. Оставете кекса да се охлади напълно преди сервиране. Може да поръсите с пудра захар.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase