Снимка: Istock

Продукти:

600 г пилешки гърди бес кожата
30 г зелени маслини без костилки
5-6 кисели краставички
200 г пресни червени чушки
1-2 стръка селъри – по желание
2-3 пресни моркова
100 г сирене Грюер или Едам
сол, черен пипер на вкус

За дресинга:

1 супена лъжица горчица по ваш избор
1 супена лъжица бял винен оцет
100 мл зехтин
120 г майонеза

Приготвяне:
Започнете с приготвянето на месото. Леко го начукайте с чук за месо и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Запечете го добре в тиган с незалепващо покритие с няколко капки мазнина или на грил тиган. Нарежете зеленчуците на тънки ивички, готовото месо, също и сиренето. Сложете ги в купа, пригответе дресинга и овкусете салатата.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase