Снимка: istock
fallback

 Продукти:

2 супени лъжици масло
1 глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 л пилешки бульон или вода
50 г ориз
1 дафинов лист
2 картофа, нарязани на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
200 г гъби, нарязани
Пресен магданоз на вкус
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
В дълбок тиган на средна температура разтопете маслото. Запържете чесъна и лука за няколко минути. Излейте бульона или водата. Повишете температурата на котлона и оставете да заври. След това добавете ориза, солта, пипера, дафиновия лист, картофите и моркова. Разбъркайте много добре. Прехвърлете всичко в тенджера. Добавете и гъбите. Оставете да къкри още 15 минути, докато картофите омекнат. Ако се налага добавете още малко бульон или вода. Преди да сервирате добавете и пресния магданоз.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

славчува зима

преди 2 години

скоро и това няма да има , а картофите ше са лукс .

3

Македонска рецепта

преди 2 години

Вземате едно паве и една македонска глава. Слагате ги да се варят на силен огън. Когато уври павето, главата е готова.

2

Асан

преди 2 години

Нещо на кокъл треба за чорбата :)))

fallback