IStockphoto
fallback

Лято е и в най-големите горещини е изключително некомфортно да стоим с пусната коса. Особено тези, които не се разделят с дългите си гриви, трябва да намерят начин да ги приберат и да се разхладят. Тогава връзването на опашка или направата на кок е най-бързият и лесен вариант. Но как се отразява това на структурата на косъма?

За да изглеждат добре в офиса или по време на своята почивка на морето, много дами ползват специални гъби, фибички, шноли и обемни ластици, с които да оформят перфектния кок. Той може да бъде класически или леко небрежен, падащ надолу към тила. А понякога, заради обстоятелствата, косата е мокра и се опъва твърде много, което определено ѝ вреди. Ето защо, този тип прическа, колкото и практична да е, не бива да се прави всеки ден.
 
Кои са плюсовете от носенето на кок по-често?
 
Акцентира върху чертите на лицето
 
Прибирайки косата на кок, вие със сигурност ще внесете промяна във външния си вид и ще акцентирате върху чертите на лицето, грима и бижутата, които носите.
 
Когато сте с кок, може да заложите както на по-лек, така и на по-тежък грим, като за предпочитане е обеците ви да са по-обемни, иначе те ще се „губят“ на общия фон.
 
Имате по-елегантен стил
 
Независимо дали сте на море или бързате за вечеря в изискан ресторант, но нямате време за изправяне на косата или по-сложна прическа, ви стига само да оформите кок. Най-лесният начин е да вържете опашка и отгоре да поставите специална гъба. Но тъй като прекалено високите и обемни вече не са актуални, гледайте тя да е по-малка, като я поставите по-ниско.
 
Кокът отива както на рокля, така и на гащеризон или обикновени спортни дрехи, като прави визията по-елегантна. Разбира се, ако поводът не е твърде ангажиращ, се постарайте той да е по-небрежен и да оставите два кичура отпред, които да падат свободно.

Кои са минусите от носенето на кок, ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

А сега една размечтана лелка за баланс,

3

ууу

преди 2 години

До Менмилхко 47 год С две ръце хващаш двата кока, а третият "кок" го мушкаш.

2

Анонимен

преди 2 години

Кок енд бол торчър, нон стоп.

fallback