IStockphoto

Да, знаем, че лятото е тук и отново закъсняхме с влизането във форма. Именно затова сега бързаме да поправим грешката си и сериозно се заехме с упражненията и правилното хранене. Постепенно започваме да виждаме промяна в тялото си, но в същото време наблюдаваме и леки проблеми с кожата. Според диетолози и дерматолози, диетата може сериозно да повлияе на красотата.

Проблемът може да се задълбочи, ако кожата ни е по-предразположена към акне, зачервяване или подуване. „Хората трябва да започнат да мислят за кожата като за огледало, което показва какво се случва вътре в организма“, казва диетологът Мег Хагар пред Insider. Това, което ядете, може да има голямо значение, особено ако страдате от кистозно акне или ако проблемът ви не се решава чрез локални лечения.
 
„Фокусирайте се върху приема на храни, които не са преработени и не се подлагайте на строго ограничителни диети или прочиствания на организма“, предупреждава Хагар. Всъщност има няколко лесни начина, по които едновременно да запазим добра фигура и да се сдобием с красива кожа.
 
1. Яжте плодове и зеленчуци с различни цветове
 
Ако не искате да консумирате редовно плодове и зеленчуци, яжте поне по порция от една от двете групи на всяко хранене. Заредете чинията си с продукти от всякакъв цвят, като червени чушки, листни зеленчуци и оранжеви моркови или жълти тиквички. Според диетологът Бриджи Цайтлин, различните цветове показват различни микроелементи.
 
Кръстоцветните зеленчуци като броколи са особено добър вариант за здрава кожа, защото са богати на хранителни вещества като фолиева киселина и витамин К, които поддържат клетките в оптимално здраве.
 
2. Забравете за добавената захар
 
За да избегнете дразненето на кожата и възпалението, Мег Хагар препоръчва да се ограничат преработените храни, особено добавената захар. Един от начините да го направите, е да следите колко точно пакетирани храни похапвате, тъй като те са един от основните източници на добавена захар.

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase