Снимка: istock
fallback

Продукти:

75 г масло, разтопено
200 г захар
Сокът от 1 лимон, + още 2 с.л.
2 яйца
200 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
½ ч.л. сол
120 мл прясно мляко
2 с.л. лимонови корички
150 г пресни боровинки
4 с.л. пудра захар
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с мазнина и поръсете с брашно. Смесете и пресейте сухите съставки. Оставете ги настрана.
 
В друга купа разбийте 200 г захар с маслото до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно. Разбийте много добре. Добавете сока от лимона. Разбийте. Добавете сместа с брашното и прясното мляко. Отново разбийте добре. Накрая добавете лимоновите корички и боровинките. Разбъркайте внимателно на ръка този път, за да не нараните боровинките. Излейте сместа в подготвената форма. Печете за 60-70 минути или до златисто.
 
За да поръсите кекса след изваждане от фурната, смесете 2 супени лъжици лимонов сок с 4 супени лъжици захар. Разбъркайте добре и полейте кекса, докато е топъл. Оставете го да изстине, преди да сервирате.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

ан

преди 2 години

Кексове много, но във Ватиканския кекс е истинската магия:)

2

Анонимен

преди 2 години

Тестени изделия със захар. Не, благодаря!

1

Анонимен

преди 2 години

От тези съставки става супер кекс. Избягвам всякакви корички, защото обработват цитрусите с химикали за трайност и цвят.Лимоновото дърво на баба отдавна го няма.Боровинките се слагат последно преди печене и потъват в сместа,иначе полепват по дъното и може да поизгорят.А за печене 60-70 минути забравете,особено ако не искате да ядете твърда подметка.Така знае баба, така прави и досега кекс не съм изхвърляла.

fallback