Снимка: Facebook
fallback

Робот актриса получи първата си роля и дори подписа договор.

Тя се казва Айпера и ще участва във филм в Турция. Продукцията ще обедини хора и роботи и се очаква да излезе на екран през 2022 година, предаде БНТ.

Снимките започват през септември. Първият робот актриса сподели в интервю, че е много развълнувана. Тя не крие, че предпочита да я наричат "дигитална актриса" вместо "актриса робот". И признава, че всъщност тя е една идея, а хората сами ще избират думите, които казва.

Айпера може да бъде открита в социалните мрежи. В Instagram има около 12 хиляди последователи, а в Twitter е следвана от близо 1500 души.

Авторът на филма Бирол Гювен прогнозира, че ще дойде денят, когато роботи ще бъдат не само актьори, но и продуценти и сценаристи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Име

преди 1 година

До ОСМАНДа, някоя "професионална" актриса от "Съдби на кръстопът" :D Тия нашите младежи има пасти да ядат още докато настигнат турците в актьорството ;) Професионалните български актьори остаряла, а други вече са починали. Тия сегашните са някакви пискливи изгъзици.

10

ОСМАН

преди 3 години

КАТО СРАВНИМ АКТРИСИТЕ ОТ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ С АКТРИСИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ .ВСЕ ЕДНО АДА С РАЯ СРАВНЯВАМЕ..ПОЗНАЙТЕ КОИ СА ОТ АДА......

9

Анонимен

преди 3 години

Най-накрая се намери поне една хубава туркиня. Ама тя била изкуствена.

fallback