Снимка: istock

Продукти:

За тестото:
200 г брашно
75 г пудра захар
175 г масло, размекнато
За лимоновия пълнеж:
3 яйца
300 г пудра захар
3 супени лъжици брашно
4 супени лъжици лимонов сок
5 супени лъжици пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с мазнина. Смесете съставките за тестото и ги притиснете на дъното на подготвената тава. Трябва да се получи лепкава маслена смес. Печете за 20 минути в загрятата фурна, докато добие златист цвят.
 
Разбийте продуктите за пълнежа до получаване на гладка пухкава смес. Извадете блата от фурната. Залейте с пълнежа и загладете с шпатула. Върнете във фурната за още 25 минути или до златисто. Охладете сладкиша напълно. Поръсете обилно с пудра захар и нарежете на квадрати.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase