Снимка: istock
fallback

Продукти:

300 г сирене фета
1 и 1/2 кг чери домати
1 малка глава червен лук
5-6 скилидки чесън
1/2 чаша зехтин
сол, черен пипер на вкус
сушени или пресни мащерка, босилек, розмарин на вкус
лют червен пипер по желание и на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. В тава с незалепващо покритие сложете доматите и прибавете към тях една част от зехтина, сол, черен пипер на вкус, нарязаните лук, чесъна и мащерката и останалите билки. Разбъркайте добре, след което освободете място в центъра на тавата и сложете фета сиренето. Подправете леко с пипер и добавете останалата част от зехтина. Печете около 30-40 минути или докато доматите омекнат и сиренето хване хубава златиста коричка. Може да сервирате това ястие с хляб или да сварите около 200 г къса паста и след изпичането да я добавите към фетата и доматите.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Фи

преди 2 години

До Анонимен 1Простотия българска.

5

Анонимен

преди 2 години

Нещо като сирене в гювече, но на фурна

4

12664

преди 2 години

До МалякаИ два българопоклонически индивида вече са не-харесали мнението ти. Те си искат фета-та! :D

fallback