Продукти:
125 мл портокалов сок, прясно изцеден
250 мл бяло вино
60 мл зехтин
3 скилидки чесън, пресован
2 супени лъжици мащерка, нарязана
2 супени лъжици розмарин, нарязан
Черен пипер на вкус
Сол на вкус
3 кг агнешки бут
Приготвяне:
Поставете портокаловия сок, виното, зехтина, чесъна, мащерката, розмарина, пипера и солта в блендер. Смесете съставките. Намажете агнешкия бут обилно с получената смес от аромати. Увийте го с фолио и го оставете да се маринова за през нощта. Може да използвате и найлонов плик.
Извадете месото 30 минути преди да го сложите във фурната, за да се отпусне. Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете месото в тава за печене, която ще поставите на долния рафт на фурната, далеч от реотаните. Сложете месото вътре, докато фурната още се загрява.
След като фурната се загрее, преместете месото на средния рафт и намалете градусите на 150. Печете за 30 минути. След това намалете градусите на 120. Оставете да се пече за още 30 минути или до готовност.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
9
Анонимен
преди 2 годиниот агнешкото пръцка ли се?
8
Анонимен
преди 2 годиниСтига с това ядене и пиене!След това не се чудете защо един вирус уби толкова много хора у нас.
7
Анонимен
преди 2 годинипропусналите сте едро смляната био чия с пъдпъдъчи яйца и шпиковката със спирулина.