Продукти:
425 г брашно
1 чаена лъжица сода
¼ чаена лъжица сол
6 яйца
400 г захар
250 г масло, размекнато
2 чаени лъжици лимонови корички
2 супени лъжици лимонов сок
250 г кисело мляко
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с мазнина и поръсете с малко брашно.
Пресейте брашното, содата и солта. Оставете настрана. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг. Внимателно добавете 10 г захар, като разбивате отново до получаване на пяна. Оставете настрана.
Разбийте маслото с останалата захар, жълтъците, лимоновите корички и сок до пухкава смес. Добавете сухите съставки. Разбийте. Добавете киселото мляко и разбийте. Внимателно добавете белтъците и разбъркайте с лъжица, за да остане сместа пухкава. Прехвърлете тестото в подготвената форма.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 60 минути. Оставете кекса да почине за 10 минути преди да го извадите от формата.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 3 годиниКолкото брашно - толкова и захар!?!?
2
Анонимен
преди 3 годиниДо ЛимонкаКиселото мляко е вместо прясно в самото тесто, а глазурата като гледам е класическата - пресята пудра захар с лимонов сок.
1
Лимонка
преди 3 годиниА какъв е съставът на глазурата на гръцкия кекс на снимката, защото май не е кисело мляко?