Снимка: istock
fallback

Продукти:

425 г брашно
1 чаена лъжица сода
¼ чаена лъжица сол
6 яйца
400 г захар
250 г масло, размекнато
2 чаени лъжици лимонови корички
2 супени лъжици лимонов сок
250 г кисело мляко
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с мазнина и поръсете с малко брашно.
 
Пресейте брашното, содата и солта. Оставете настрана. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг. Внимателно добавете 10 г захар, като разбивате отново до получаване на пяна. Оставете настрана.
 
Разбийте маслото с останалата захар, жълтъците, лимоновите корички и сок до пухкава смес. Добавете сухите съставки. Разбийте. Добавете киселото мляко и разбийте. Внимателно добавете белтъците и разбъркайте с лъжица, за да остане сместа пухкава. Прехвърлете тестото в подготвената форма.
 
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 60 минути. Оставете кекса да почине за 10 минути преди да го извадите от формата.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

Колкото брашно - толкова и захар!?!?

2

Анонимен

преди 3 години

До ЛимонкаКиселото мляко е вместо прясно в самото тесто, а глазурата като гледам е класическата - пресята пудра захар с лимонов сок.

1

Лимонка

преди 3 години

А какъв е съставът на глазурата на гръцкия кекс на снимката, защото май не е кисело мляко?

fallback