Снимка: БГНЕС

В Австралия полетът до никъде прелетя над Големия бариерен риф и пристанището в Сидни. Авиокомпания в Тайван нарисува във въздуха сърце по време на своя полет без дестинация. Royal Brunei Airlines сервираха брънч и гледки към Борнео, за да предизвикат тръпка в изгладнелите за пътувания пътници.

Тази седмица Ukraine International Airlines също се присъедини към тенденцията от ерата на пандемията, но с апокалиптичен обрат. Компанията успя да разпродаде полет, който ще премине над мястото на ядрената катастрофа в Чернобил, послучай към 35-годишнината от инцидента.

"Пътниците на полета ще могат не само да видят Киев и Чернобил от най-необичайните ъгли и минимално допустимата височина - 900 метра, но и да задълбочат знанията си за причините и последствията от аварията в Чернобил", пишат от авиокомпанията на своя уебсайт.

Полетът на 25 април, денят преди годишнината, ще включва професионален водач от компанията Chernobyl Tour.

Преди пандемията, туризмът до изоставената атомна електроцентрала и съседния град-призрак Припят бележи рязко увеличение след минисериал на HBO. Правителството на Украйна заяви през 2019 г., че иска районът да се превърне в официален туристически обект. Chernobyl Tour предлага собствена въздушна обиколка на обекта с малък самолет или хеликоптер.

Полетът в неделя ще бъде с самолет Embraer 195. Той ще бъде поден на вече отминали полети до никъде, които авиокомпанията е провеждала, предлагайки "света от през очите на пилот". Тези 90-минутни полети също преминаха над Припят и Чернобил, но имаха по-голям фокус върху разказите на пилотите.

По-ранните полети също бяха разпродадени, казва в имейл до The Washington Post говорителят на авиокомпанията Анастасия Чаплихина, добавяйки, че интересът остава голям.

"Честно казано, това беше възможно само поради пандемията", казва тя. "Първо, има налични самолети, и второ, нашият екип има малко свободно време, което може да посвети на креативни и нестандартни проекти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase