Снимка: БГНЕС

Милиони хора по света изпратиха принц Филип в последния му земен път, наблюдавайки неговото погребение по телевизията. Съпругът на английската кралица бе погребан в замъка Уиндзор след скромна церемония, планувана от самия него приживе. В нея важно място заемаше едно от любимите му превозни средства.

Любимите велурени ръкавици, одеялото и шапката на покойния херцог на Единбург пристигнаха с каретата му, с която той возеше често своите внуци и правнуци. Там се виждаше и кръгла червена кутийка, в която той държал бучки захар – любимото лакомство на понитата му.
 
"Дядо ще ми липсва", написа принц Уилям, споделяйки в Instagram кадър, запечатал големия му син Джордж, качил се до прадядо си.
 
Въпросната карета бе теглена от две породисти понита, които също участваха в траурната процесия.
 
След като Елизабет Втора се прости със своята голяма любов, освен да пишат за нейната самота и отношенията между Уилям, Кейт и Хари, много британски медии обърнаха внимание на това кой ще наследи самата карета и животните, които обичайно я теглят. Макар да знаят, че дъщерята на покойния принц – Ан, е била колоездачка като по-млада, те предполагат, че получателят ще е друг.
 
Най-вероятно тъмнозелената карета и понитата ще отидат при неговата внучка Лейди Луиз Уиндзор. 17-годишното момиче е по-голямото дете на принц Едуард и съпругата му Софи, граф и графиня на Уесекс. Миналата седмица тя е заснета да управлява карета из Уиндзор.
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

Още за наследството на принц Филип и връзката му с неговата внучка ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase