Снимка: Lap.bg
fallback

Ансамбълът на България триумфира за трети път на световната купа в София. Този път златните ни момичета спечелиха в съчетанието на обръчи и бухалки.

Oще по темата
Българският ансамбъл, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, изпълниха поредното си впечатляващо съчетание при смесените уреди и с резултат 39.750 триумфира със златото.

Втори се наредиха японките с 35.800, а трети – представителките на Азербайджан, с 33.450.

Вчера в многобоя възпитаниците на Весела Димитрова спечелиха златото, като тройката бе идентична – в нея влязоха Азербайджан и Япония, но азиатките се поздравиха с бронза.

По-рано през деня ансамбълът ни грабна победата и на пет топки, оставяйки зад себе си Япония и Русия.

Боряна Калейн също продължи с великолепното си представяне в последния ден от Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в зала "Арена Армеец".

Родната грация спечели трети златен медал за деня, след като триумфира във финала на лента. 20-годишната българка записа резултат от 22.150 точки. Среброто отиде на сметката на Анастасия Салос от Беларус, а с бронза се окичи 16-годишният талант на Италия София Рафаели.

Така, Калейн грабна трето злато в индивидуалните финали за деня, след като по-рано ликува и на обръч и на бухалки. Тя остана трета на топка. С бронз на бухалки се окичи и Катрин Тасева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Вилхелм

преди 3 години

Орежете финансирането на футболните ни *** и ги разпределете на тези златни момичета, които с дисциплина и зверски тренировки си изковават успехите! Браво на гимнастичките ни - едни от малкото ни школи, които съумяха да запазят традициите си за къртовски труд и победи!

54

Anonimen

преди 3 години

Досущ кадъни

53

Супер

преди 3 години

да са живи и здрави!

fallback