Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
Разбити улици, огромни кратери, кални езера и порутени бордюри - обичайните "екстри“, с които се сблъскваме в платформата на Helpbook.info.

Изпратиха ни снимка от столичния квартал „Изток“, на която се вижда състоянието на настилката на централна улица в района. Подобна е гледката в целия квартал, а където кипи строителство е просто потресаващо, според автора на сигнала. Тежките камиони буквално са смлели настилката и са я превърнали в „лунен пейзаж“. Не по-различно е положението и на ул. "Гагарин" в същия квартал. Дупки, вода, кал - не може нито нормално да се придвижва пеша човек, нито да се шофира.

Не по-различна е обстановката в район „Младост“. В градинката пред жилищен блок има повалени храсти и дървета, които е нужно да се отстранят. Отделно, настилката е в ужасно състояние и има крещяща нужда от подмяна, докато не се е пребил някой или нещо още по-лошо.

Получихме притеснителен сигнал от варненския квартал „Аспарухово“, по повод самоволно включване към улично осветление. Ето какво пише нашият потребител: „Неработеща улична лампа пред улица "Найчо Цанов" 73-75 днес беше включена по комшийски към работещите лампи на улицата. Беше опънат към 60 м кабел и включена към мрежата лампа със стар, клатещ се метален стълб. Бяха рязани клони на дървета, намиращи се на свлачище. Всичко това бе извършено от нелицензиран/неоторизиран човек за тази дейност. Сега нямаме гаранция, че на следващия дъжд няма да тръгне ток по въпросния стълб. Освен това плафонът не е матиран и заслепява живущите“.

От район „Изгрев“ ни изпратиха адекватно предложение за подмяна на улична лампа, която не работи от години. Молбата е осветлението да се възстанови с енергоспестващо такова - с две тела така, че да може да се освети цялата пътека до входа, е апелът на автора на сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

32591

преди 3 години

До Арогантен БогатирНеприложима е думичката "елитни" за райони без канализация. Това че там са се настанили богаташи, не прави кварталите елитни, защото богаташите ни са дълече от елитарното.

32

Арогантен Богатир

преди 3 години

В софето елитни квартали нема. Навсекаде улиците са леш, *** и плъхове дебнат на всеки ъгъл и мирише на говвна. Защо мислите нито един себеуважаващ се цивилизован западняк не може да седи там повече от седмица две?

31

Анонимен

преди 3 години

Кмета на тази община е от БСП и вече е постигнал видими резултати.

fallback