Снимка: istock
fallback

Продукти:

4 пилешки гърди, нарязани
225 мл зехтин
Сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън, смачкан
1 чаена лъжица сол
Черен пипер на вкус
½ чаена лъжица червен пипер
Приготвяне:
 
Нарежете пилешкото. Сложете го в голяма купа. Разбъркайте отделно зехтина с лимоновия сок, солта, двата вида пипер. Добавете и смачкания чесън към маринатата. Накиснете пилешкото в нея. Оваляйте го добре, за да полепне навсякъде. Покрийте и оставете да се маринова за през нощта. Изпечете пилешкото във фурна или на скара. Сервирайте с гарнитура по избор.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 3 години

Пилешкото от големите фирми в супермаркетите е доста рисково !? Такова натравяне от ,,Пилешки филенца" получих ,че от тогава спрях да консумирам това месо ,което толкова обичах....Ами те за 30-40 дни след излюпването,напомпани яко с хормони и антибиотици са готови за консумация!Нещо което в реалният им живот се постига чак след 4-5 месеца!

1

.

преди 3 години

К'во пилешко?? От днес сме в пости!

fallback