Снимка: istock

Продукти:

125 г брашно
100 г кафява захар
100 г бяла захар
½ чаена лъжица канела
¼ чаена лъжица индийско орехче
1 щипка сол
120 г масло, разтопено
120 г кашу или орехи
За ябълките:
60 г пудра захар
1 супена лъжица царевично нишесте
½ чаена лъжица джинджифил на прах
½ чаена лъжица канела
750 г ябълки, обелени и нарязани
2 супени лъжици лимонов сок
 
Приготвяне:
 
Смесете брашното, 100 г кафява захар, 100 г бяла захар, канела, индийско орехче и сол в купа. Добавете към тях маслото и разбъркайте с пръсти, докато се получат груби трохи. Прибавете и ядките и оставете настрана.
 
Пресейте заедно 60 г пудра захар с нишестето, джинджифила и ½ лъжица канела. Поставете ябълките в купата на мултикукъра. Покрийте със сместа с нишестето. Залейте с лимоновия сок и разбъркайте. Поръсете отгоре с трохите и маслото. Покрийте и печете на силен огън за 2 часа или на слаб за 4 часа.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase