Снимка: Istock
fallback

Продукти:

1 кг пилешко месо, нарязано на парчета
300 г чери домати
100 г маслини без костилки
50 г отцедени каперси
2-3 стрити скилидки чесън
1 люта чушка, по желание
няколко стръка копър, наситнен
300 мл вода
300 мл розе
сол, черен пипер на вкус
зехтин

Приготвяне:

В добре загрят тиган сложете няколко капки зехтин, чесъна и чушката. След това добавете месото (предварително овкусено със сол и черен пипер), което запържете до златисто и от двете страни. Следва да добавите маслините, чери доматите разрязани наполовина, копъра и каперсите. Гответе 3-4 минути, след което добавете розето и водата. Намалете огъня, похлупете с похлупак тигана/тенджерата и гответе около 25 минути.

Още рецепти може да намерите  в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

,,,

преди 3 години

Рецептата е вдъхновена от една голяма верига ресторснти. Ястието се казва "Пиле Капрезе"

4

да

преди 3 години

Идеята ми харесва. Ще пробвам рецептата, но ще сложа малко къри и три вида маслини.

3

Живо пиле

преди 3 години

Пилето трябва да е на парчета, за да не изкълве маслините и чери доматките.

fallback