Продукти:
1 кг пилешко месо, нарязано на парчета
300 г чери домати
100 г маслини без костилки
50 г отцедени каперси
2-3 стрити скилидки чесън
1 люта чушка, по желание
няколко стръка копър, наситнен
300 мл вода
300 мл розе
сол, черен пипер на вкус
зехтин
Приготвяне:
В добре загрят тиган сложете няколко капки зехтин, чесъна и чушката. След това добавете месото (предварително овкусено със сол и черен пипер), което запържете до златисто и от двете страни. Следва да добавите маслините, чери доматите разрязани наполовина, копъра и каперсите. Гответе 3-4 минути, след което добавете розето и водата. Намалете огъня, похлупете с похлупак тигана/тенджерата и гответе около 25 минути.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
5
,,,
преди 3 годиниРецептата е вдъхновена от една голяма верига ресторснти. Ястието се казва "Пиле Капрезе"
4
да
преди 3 годиниИдеята ми харесва. Ще пробвам рецептата, но ще сложа малко къри и три вида маслини.
3
Живо пиле
преди 3 годиниПилето трябва да е на парчета, за да не изкълве маслините и чери доматките.