Снимка: istock
fallback

Продукти:

40 г овесени ядки
1 лъжичка протеинова пудра (по желание)
2 супени лъжици кафява захар
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица бакпулвер
1 банан
2 яйца
110 г извара
1 чаена лъжица ванилия
Вода, ако е необходимо
 
Приготвяне:
 
В блендер или с пасатор смесете овесените ядки, протеиновата пудра, кафявата захар, канелата, бакпулвера до гладка смес. Излейте в подходящ съд. Отделно пасирайте банана, яйцата, изварата и ванилията отново до гладка смес. Излейте в другата смес. Ако се налага долейте малко вода, за да разредите. Разбъркайте добре с миксер или с лъжица.
 
Загрейте тиган на средна температура, намазан леко с мазнина. Направете палачинките една по една, като не се стараете да ги разстилате прекалено, защото от тази смес се получават по-скоро малки палачинки, а не със стандартна големина. Печете по 3 до 5 минути от всяка страна.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Щерю

преди 3 години

Не яжте често култивирани банани, че хората отъпяват от тях - заприличват на шебеци...

1

Обърната палачинка

преди 3 години

Рецепта с банан и две яйца изглежда обещаващо.

fallback