Снимка: istock
fallback

Продукти:

175 г доматено пюре
5 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, пресован
Сол и черен пипер на вкус
½ супена лъжица риган
½ супена лъжица босилек
½ чаена лъжица розмарин
300 мл вода
 
Приготвяне:
 
Смесете заедно доматеното пюре и зехтина. Разбъркайте. Добавете чесъна, солта, пипера, ригана, босилека и розмарина. Разбъркайте много добре. Добавете водата. Спрете да добавяте вода, когато прецените, че сте достигнали желаната от вас консистенция. Не се налага термична обработка. Сосът е готов за употреба в този вид. Може да се използва и като основа за пица.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Соссдоматиилъжици

преди 3 години

Като сложите толкова много супени и чаени лъжици в този сос, няма ли да дрънчи докато го разбърквате?

2

до предния N1

преди 3 години

Ама разбира се и имаш машинка за прясно tagliatelle, приготвено с току-що смляно брашно , яйца от полога и вода от арктически ледници...

1

Анонимен

преди 3 години

Доматен сос само с пюре?! Не, благодаря. Доматен сос правя с домашно консервирани домати San Marzano и се добавя малко пюре (отново домашно) за по-наситен вкус. И като видя 1/2 супена лъжица от разни сушени подправки, ми присяда. Използвам само пресни (или бързо замразени) подправки- магданоз, риган, босилек. Отново домашни.

fallback