Продукти:
175 г доматено пюре
5 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, пресован
Сол и черен пипер на вкус
½ супена лъжица риган
½ супена лъжица босилек
½ чаена лъжица розмарин
300 мл вода
Приготвяне:
Смесете заедно доматеното пюре и зехтина. Разбъркайте. Добавете чесъна, солта, пипера, ригана, босилека и розмарина. Разбъркайте много добре. Добавете водата. Спрете да добавяте вода, когато прецените, че сте достигнали желаната от вас консистенция. Не се налага термична обработка. Сосът е готов за употреба в този вид. Може да се използва и като основа за пица.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Соссдоматиилъжици
преди 3 годиниКато сложите толкова много супени и чаени лъжици в този сос, няма ли да дрънчи докато го разбърквате?
2
до предния N1
преди 3 годиниАма разбира се и имаш машинка за прясно tagliatelle, приготвено с току-що смляно брашно , яйца от полога и вода от арктически ледници...
1
Анонимен
преди 3 годиниДоматен сос само с пюре?! Не, благодаря. Доматен сос правя с домашно консервирани домати San Marzano и се добавя малко пюре (отново домашно) за по-наситен вкус. И като видя 1/2 супена лъжица от разни сушени подправки, ми присяда. Използвам само пресни (или бързо замразени) подправки- магданоз, риган, босилек. Отново домашни.