Снимка: БГНЕС

Първата ракета на България Григор Димитров излиза срещу световния №3 Доминик Тийм в 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия в ранни зори българско време в неделя.

Сблъсъкът между двамата е трети в програмата на централния корт "Род Лейвър Арена" и се очаква да започне около 6 часа българско време. Програмата започва от 2 часа и се открива от Гарбине Мугуруса и Наоми Осака. След тях излизат Серина Уилямс и Арина Сабаленка.

Още по темата
Гришо достигна до 1/8-финалите без загубен сет след успехи над Марин Чилич, Алекс Болт и Пабло Кареньо Буста, който се отказа при 0:6, 0:1 заради травма.  

След последния си мач Димитров зарадва сънародниците ни в Австралия, като даде специално интервю за българската програма на местното радио SBS.

Димитров изрази съжаление, че двубоят от 1/8-финалите срещу Доминик Тийм в неделната сутрин ще бъде без публика заради наложения 5-дневен локдаут в щата Виктория.

"Със сигурност ще е различно без публика. Хубаво е да виждам знамената, когато съм толкова далеч от дома. В такъв миг е много важно да имаш подкрепа и съпричастност. Оценявам го! Жалко е, че в неделя ще играем без публика, но условията са еднакви за всички", посочи Грищо и продължи:

"Аз съм от Хасково и България. Гордея се от този факт и това никой не може да ми го отнеме. Винаги ще опитвам да помогна и да допринеса за града".

Григор Димитров посочи, че е изцяло насочен върху мачовете и подготовката си.

"Не мога да определя дали съм близо или далеч от третото място в световната ранглиста. Един турнир може да направи голямата разлика", посочи родният тенисист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase