Снимка: istock

Продукти:

250 г кокосово мляко
160 г кокосови стърготини
мед, кленов сироп или друг подсладител на вкус
1 ч.л. ванилов екстракт
бадемов ликьор или коняк по желание – отново на вкус
За потапяне на бонбоните:
100-150 г шоколад по избор
 
Приготвяне:
 
Сложете съставките в кухненски робот и смелете. Получената смес се слага в купа, покрива се с фолио и се слага в хладилник за час, за да стегне. След това се оформят топчета, като големината определяте вие. Шоколадът се разтапя на водна баня, но не трябва да е врял. С помощта на вилица или лъжица всеки бонбон се потапя в него и се слага в чинията, в която ще сервирате. След това бонбоните се слагат отново в хладилник, докато шоколадът се стегне.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase