Снимка: istock

Продукти:

250 г кокосово мляко
160 г кокосови стърготини
мед, кленов сироп или друг подсладител на вкус
1 ч.л. ванилов екстракт
бадемов ликьор или коняк по желание – отново на вкус
За потапяне на бонбоните:
100-150 г шоколад по избор
 
Приготвяне:
 
Сложете съставките в кухненски робот и смелете. Получената смес се слага в купа, покрива се с фолио и се слага в хладилник за час, за да стегне. След това се оформят топчета, като големината определяте вие. Шоколадът се разтапя на водна баня, но не трябва да е врял. С помощта на вилица или лъжица всеки бонбон се потапя в него и се слага в чинията, в която ще сервирате. След това бонбоните се слагат отново в хладилник, докато шоколадът се стегне.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

4

българка

преди 2 месеца

"Сложете съставките в кухненски робот и смелете." - ?!?!? Какво да смеля - кокосовите стърготини и кокосовото мляко ли ?!?!? Стърготините колко по-ситно да се смелят ?!? Не знаех, че млякото може да се мели. А може би коняка се мели в кухненски робот ? Странна работа...... И да - кокосовите стърготини имат кофти вкус. НЕ си правете такива бонбони и НЕ мелете млякото в кухненски робот !

3

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 1

Вземи си огнеупорна следващия път...

2

няма пък

преди 2 месеца

Кокосовите стърготини направо са отвратителни!И що ги тикат непрекъснато навсякъде е направо загадка!?