БГНЕС

Ако искате по-дълги и по-плътни мигли, можете да предприемете няколко стъпки, с които да им помогнете да растат. „Възможно е значително да увеличите дължината и дебелината на вашите мигли“, казва дерматологът д-р Брет Кинг пред Insider.

 
Обикновено процесът по растежа на мигли отнема около два месеца. Фактори като генетика, здравословно състояние, хигиенни навици и травматични наранявания обаче могат да повлияят на растежа на миглите или да загубите няколко косъмчета. Именно затова е важно да познавате тялото си и какво се случва вътре в него. Вътрешните ви проблеми много лесно могат да се проявят на повърхността и да засегнат както миглите, така и кожата и косата.

Защо миглите ми не растат?
 
Миглите обикновено растат много по-бавно от косата. „Най-общо казано, здравите мигли растат с около 0,15 милиметра на денонощие и обикновено са с дължина около седем милиметра. Така че, ако смятаме правилно, са ни необходими един до два месеца, за да постигнем нормална дължина на миглите“, казва д-р Кинг. За разлика от това, косата ни може да расте с около 1,1 милиметра на ден.
 
Има няколко състояния, които могат да попречат на растежа на миглите и дори да предизвикат окапване. Това са лоша хигиена, някои медицински състояния или травма.

1. Лоша хигиена
 
Носенето на грим с изтекъл срок на годност, споделянето на гримове с други хора, спането с грим и лошото почистване на четките ви за грим са някои от навиците, които могат да раздразнят очите ви и да засегнат миглите.
 
2. Алопеция ареата
 
Често наследствено, това състояние е автоимунно разстройство, което се появява, когато тялото атакува собствените си космени фоликули. То води до косопад, а понякога може да причини и окапване на миглите.
 
Как да подпомогнете израстването, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase