БГНЕС
fallback

Вчерашното стъпване в длъжност на Джо Байдън и Камала Харис беше историческо за Америка. На първо място, в Белия дом влиза първата жена вицепрезидент, първата чернокожа жена вицепрезидент и първата с индианско потекло. Второ, Джо Байдън се закле като най-възрастния президент на САЩ, приемайки властта на 78 години. И трето, но не последно място, от 20 януари в Белия дом има повече жени отколкото никога досега. 

Благодарение на изобилието от дами, модата по време на встъпването в длъжност беше на ниво. Като започнем от Камала Харис, Джил Байдън и Мишел Обама та достигнем до Дженифър Лопес и Лейди Гага. Очаквано, светът беше вперил поглед в Америка, чакайки да стане свидетел на една нова ера. На време, в което се обещава, че всичко ще бъде по-добро, по-спокойно и без расизъм, сексизъм или неравенство. 
 
И докато тези обещания все още не е ясно дали ще бъдат изпълнени, то бяха спазени други закани. Модните критици предположиха, че дамите ще покажат най-добрите си тоалети и те не разочароваха. Освен че бяха със скрити послания, дрехите бяха и в цвят, който символизира обединената Америка. Тази, в която няма място за демократи и републиканци, а само за американци. 

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Violet 🟪 (@violetsquare_official)

Защо лилаво?
 
Ако сте гледали вчерашното събитие, което беше предавано по всяка водеща телевизия у нас и по света, със сигурност сте забелязали, че основният цвят е лилав. Не син, какъвто е цветът на Демократите, а лилав. Това не е аматьорска грешка на дизайнерите, а премерен ход, който носи скрито послание. 
 
В лилаво се появиха вицепрезидентът Камала Харис, двете бивши първи дами - Мишел Обама и Хилъри Клинтън, както и сенатор Елизабет Уорън. Цветът символизира обединението на Америка, като е микс между републиканското червено и демократичното синьо. Освен това той е свързан и с борбата на жените за равенство, като е бил един от любимите цветове на суфражетките. Движението го избира през 1908 година, за да представлява "кралската кръв, която тече във вените на всяка суфражетка и показва желанието за свобода и достойнство". 
 
Лилавото е близко до сърцето и на Камала Харис, която го носи като почит към Шърли Чисхолм - първата чернокожа жена, която се кандидатира за президент през 1972 година. Тя е носила този нюанс по време на кампанията си, като се превръща и в пърата чернокожа жена, която е избирана за член на Конгреса. 

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Rickey Smiley Morning Show (@rickeysmileymorningshow)

Камала Харис
 
Първата жена вицепрезидент не пропусна възможността да отправи послание със своя тоалет. Тя се довери на чернокожия дизайнер Кристофър Роджърс от Луизиана. Мъжът може да се похвали, че е обличал и Бионсе, но сега беше нагърбена с трудната задача да покаже какво може пред целия свят. 
 
Камала Харис представлява промяната в Америка, създавайки история в Белия дом. Именно затова тя се опитва по всякакъв начин да покаже, че е готова да реформира страната, да даде повече шанс за равенство и да изкорени расизма от всичките пори на САЩ. Първо, вицепрезидентът се облече с бежаво палто, за да почете жертвите от коронавирус ден преди встъпването си в длъжност. 
 
След това, на 20 януари, дойде ред и на яркото лилаво палто и рокля в същия цвят. С тях Харис положи клетва като първата жена вицепрезидент. Тоалетът й от Кристофър Роджърс беше допълнен с традиционните перли, направени от пуерториканския бижутер Уилфредо Росадо. Роден в Луизиана и все още ненавършил 30 години, г-н Роджърдс има таланта да комбинира стари шивашки детайли с високооктанов блясък. 
 
Още за тоалетите на най-важните лица на церемонията ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Стил след Мелания Тръмп е много трудно да се покаже. Всички останали"дами" изглеждат като натруфени провинциални женички, тръгнали на селски събор!

12

Минаващ

преди 3 години

Мишел Обама е с тъмновиолетово-червен тоалет.Какво лилаво им се привижда на модните коментатори?

11

Анонимен

преди 3 години

Индийско потекло, марули, не индианско!

fallback