Снимка: Istock

Продукти:

2 супени лъжици зехтин
1-2 скилидки чесън, пресован
250 г спанак
Сол на вкус
100 г фета сирене
2 листа бутертесто
1 яйце
1 супена лъжица прясно мляко
Сусам за поръсване

Приготвяне:

Запържете чесъна в 2 супени лъжици мазнина за 2 минути. Добавете спанака и разбъркайте, докато се задуши. Овкусете със сол и разбъркайте. Прехвърлете в купа и добавете фета. Разбъркайте.

Нарежете двата листа тесто по дължина на ленти с дебелина около 5 см. Намажете всяка лента с пълнежа. Навийте на руло. Намажете със сместа с яйцето и млякото. Подредете рулата в тава за печене с хартия. Нарежете рулата на малки рулца. Поръсете със сусама. Печете за 20-25 минути. Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase