Снимка: istock

Продукти:

1 тиква
2 ябълки
2 круши
100 г сушени кайсии
50 г стафиди
1 кутия локум
5-6 супени лъжици мед или кленов сироп
100 г орехи
50 г сушени сливи
2-3 бр. звездовиден анасон за аромат
 
Приготвяне:
 
Отрежете капачето на тиквата. Почистете я, като я издълбаете добре. Обелете и нарежете плодовете. Сложете ги вътре в тиквата заедно с всички останали продукти. Залейте с меда или кленовия сироп. Похлупете тиквата с капачето ѝ. Завийте с алуминиево фолио цялата тиква. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час. След това махнете фолиото и печете още, докато тиквата добие загар. Преди да сервирате отстранете анасона.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 месеца

Не мой да се заебавате с вожда ей,ще му пълнели те капацината с плодове и ядки,де бой де!!

6

Тиквата

преди 2 месеца

Вие май нещо се гъбаркате с мен?

5

anonimen

преди 2 месеца

ne vpecatlyavame