БГНЕС

Тази Коледа ще е доста по-различна от предишните. Заради разпространението на коронавируса много семейства няма да могат да се съберат около празничната трапеза, а при някои размяната на подаръци най-вероятно ще става чрез куриери.

Кралица Елизабет и нейните роднини имат множество традиции и специални мероприятия, които задължително изпълняват преди и на самия празник. След като обаче тя и съпругът ѝ принц Филип посрещнаха своята годишнина от сватбата без гости, нищо чудно да не участват в тях или да ги отменят, както стана с традиционното обръщение към нацията.
 
Приготвяне на традиционни сладкиши, сутрешно ходене на църква, официални обяд и вечеря, специална игра на футбол за служителите им, са част от нещата, които представителите на британското кралско семейство спазват по Коледа. Дори и да не се срещат с много хора, те със сигурност ще намерят начин, за да изпълнят онова, което от години правят за Рождество Христово.
 
Ето няколко традиции, за които може и да не знаете, че семейството на английската кралица почита по Коледа. Някои може да бъдат променени заради пандемията или в тях да се включат само нейните внуци и правнуци.

1. Коледен обяд в Бъкингамския дворец
 
През седмицата преди Коледа кралицата е домакин на традиционен за това време на годината обяд. Все още няма официално изявление дали той ще бъде отменен, но ако се случи, то най-вероятно ще премине през специални мерки за сигурност и влизане с отрицателен тест за коронавирус, за да може екипът на кралицата да е сигурен, че нейното здраве няма да бъде застрашено.
 
2. Благотворителни коледни партита
 
Всяка година представителите на кралското семейство подкрепят различни инициативи и благотворителни организации като са почетни гости на техните партита. В духа на пандемията, те най-вероятно ще вземат участие в техни виртуални „сбирки“ и ще изпратят финансовата си подкрепа.
 
През 2018 г. принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън организираха тържество за военни и техните семейства.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

3. Изпращат коледни картички
 
Подобно на много семейства по света, кралските особи изпращат коледни картички. Но те не са предназначени само за техни роднини.
 
По данни на Бъкингамския дворец, всяка година Елизабет Втора и принц Филип надписват около 750 коледни картички, като започват да ги приготвят още от лятото, докато си почиват в лятната резиденция.
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

Още за традициите, които кралското семейство ще промени заради Коледа, вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase