Снимка: "Труд"
fallback

Вероятно хиляди и много разнообразни са професиите по света. За някои от тях всеки е чувал, други са по-редки и крайно необичайни за голямата част от света, пише „Труд“.
 
1. Дояч на змийска отрова
Змийската отрова крие много тайни и митове. Тя е известна със своята двойственост, защото в големи количества е смъртоносна, в по-малки може да бъде и лечебна. Несъмнено има изключително значение в медицината. Тя се включва при лечението на Алцхаймер, помага за възстановяването на хора, преминали инсулт, прилага се в противоракови медикаменти и антидоти. За да стигне до фармацевтите обаче, трябва да има куражлия, който да хване змията и да източи отровата.

 2. Търговец на мечти
Звучи красиво и романтично, нали? Мечтаете да станете прочут музикант, успял бизнесмен, добре платен актьор? Предприемчива американска компания заявява, че може да превърне всичките ви фантазии в реалност. Необходимо е да отидете, да им разкриете желанията си и срещу определена сума те ще се заемат с изпълнението. Таксите са високи до небето, но щом говорим за мечти - те са безценни.
 
3. Изваждач на мозък
В големите кланици има позиция, която предполага внимателно да се отдели мозъкът на животното от черепа. Причината за това е, че все повече скъпи ресторанти предлагат в менюто си ястия от говежди мозък. Тъй като това е трудоемка работа, в кланиците се наемат хора, чиято основна грижа е мозъкът да бъде изваден, без да бъде наранен.
 
4. Ловец на мравки
Прочути със своята трудолюбивост, мравките гарантират доброто качество на почвата и помагат за прочистването ѝ. Мравешките ферми, в които се отглеждат цели мравуняци, са обект на все по-голямо търсене. Тук идва и ловецът на мравки. Негова задача е да избере и да улови за вас най-добрите екземпляри. Хората, избрали тази професия, трябва да притежават добри познания за мравките, техните особености и навици. Разбира се, важно е и да не се страхуват от насекоми.

5. Подушвач на мишници
Във всички големи компании за парфюми има хора, чиято работа е да миришат новосъздадените продукти и различните аромати, от които те са съставени. Изискванията към тези специалисти са строги: те трябва да притежават силно обоняние, да не са пушачи и т.н. Освен това, преди да бъде пуснат даден продукт на пазара, той се подлага на редица тестове. Тук идва ролята и на подушвача на мишници. Той нанася аромата върху подмишниците на участниците в експеримента и в рамките на 24 часа трябва да следи как се променя парфюмът/дезодорантът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

монтьорчето

преди 3 години

До къдеИма, ама свободните позиции били за жени, че мъжете, особено монтьорите, много смърдели, от километри. никакъв интимен дезодорант не помагал, синьото хапченце също, кебапчето било тотално бракувано

18

Хаха

преди 3 години

По-добре това на снимката отколкото служител в несбеге.

17

къде

преди 3 години

Има ли подушвачи на интимни дезодоранти и опитвачи на гелове?

fallback