Снимка: Automedia.bg

Вероятно си мислите, че като сипете гориво с по-висок октан, което е и по-скъпо, освобождавате повече конски сили от двигателя на вашия автомобил. А когато влезете в бензиностанция, често ви предлагат да сипете именно гориво Супер (известно и като А-98), като ви убеждават, че е то е по-качествено и с него двигателят на колата ви ще работи по-добре. Дали обаче е така и струва ли си да се похарчат повече пари?

Automedia.bg представя и 5 твърдения за бензина A-95, който според някои по нищо не се отличава от по-слабо октановия A-92, но в същото време значително отстъпва на далеч по-качествения и по-скъп Супер, Някои от тях са верни, докато други съдържат само известна доза истина.

1 от 5 | 5 мита за бензин A-95 или защо не ви е нужен A-98?

Много собственици на автомобили вярват, че бензинът A-95 е наблъскан с вредни компоненти, които ги няма нито при А-92, нито при Супер. Всички продавани в лицензираните бензиностанции бензини отговарят на съответния стандарт, въведен от властите. И ако не зареждате на съмнителни колонки, където цената е по‑евтина, не би трябвало да имате сериозни проблеми. Сипвайте бензин само на маркови бензиностанции и не вярвайте на слухове.

Продължението на материала вижте на Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase