Снимка: istock
fallback

Продукти:

2 чаени лъжици олио
1 глава шалот, нарязан
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
250 мл сметана
1 щипка сол
1 щипка канела
250 г тиквено пюре
250 мл пилешки бульон
1 супена лъжица пресен градински чай
1 и ½ чаени лъжици прясна мащерка
 
Приготвяне:
 
Загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете шалота за 10 минути, докато омекне. Добавете масло и оставете да се разтопи, като разбърквате. Добавете брашното към маслото и разбърквайте до пълното му разтваряне. Добавете сметаната, солта, канелата и разбъркайте. 
 
Смесете тиквеното пюре с бульона и го добавете към сместа със сметаната. Ако се налага добавете още бульон. Прибавете и подправките. Намалете котлона и оставете да къкри 10 минути с разбъркване, докато сосът се сгъсти. Сервирайте с паста.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Г.Т.

преди 3 години

Щрудел ли ще парим или паста?

1

Анонимен

преди 3 години

Всеки ден нещо с ТИКВА :DDВече съм сигурен че е нарочно!ОСТАВКА НА ТИКВАТА!!!!

fallback