IStockphoto

Есента ухае на печена тиква! Макар не всички да обичат вкуса ѝ, когато ни я поднесат на парченца, със страхотен загар, в компанията на мед, орехи и някои вкусни плодове, няма как да не си похапнем.

 
Тези от нас, които са ходили при баба и дядо на село по това време на годината, със сигурност са били глезени с тиква. Сушили ябълки и круши през лятото, много българки ги използват не само за ошав, но и за пълнене на тиква, която да сложат във фурната и превърнат в неустоим десерт за малки и големи.
 
Ако сте си били по родния край и някой роднина ви е изпратил тиква или пък сте си купили от пазара, за да си припомните детството, то днешната ни рецепта е точно за вас. Приготвя се лесно и е смесица от вкусове и аромати за небцето.
 
Ето и необходимите продукти: 
 
- 1 средно голяма тиква; 
- сушени ябълки; 
- сушени сливи; 
- сушени круши; 
- 150 г златни стафиди; 
- половин кутийка локум; 
- 2-3 супени лъжици едри овесени ядки; 
- 2-3 супени лъжици коняк; 
- 1-2 шепи натрошени орехови ядки; 
- щипка канела; 
- щипка джинджифил на прах; 
- щипка индийско орехче; 
- 1-2 супени лъжици пчелен мед.  
 
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase