Pixabay

Добре дошли в сезона на настинките и грипа. Есента се слави като един от най-красивите периоди от годината, но в същото време е и един от най-коварните. Честата смяна на времето, редуването на ниски и високи температури сериозно влияе на имунната ни система и начина, по който реагираме на вирусите. 

 
Затова лекарите често препоръчват с началото на есента да променим и начина си на хранене, приемайки повече сезонни плодове и зеленчуци, намаляване на алкохола и преминаването на топли напитки като чай. Колкото и да се пазим обаче понякога грипът е по-силен от нас и успява да ни покоси. Тогава едва ли започвате да мислите какво точно да ядете, тъй като единствената ви цел е да се оправите.
 
За да не се затормозявате по време на лечението си, ние сме събрали някои от най-важните храни, които е добре да консумирате, ако сте болни от сезонния грип. Лекари говорят пред Insider и споделят своите най-ценни съвети за ястията и напитките, които трябва да имате у дома в това неприятно време. 
 
Вода. „По време на инфекция, основната скорост на метаболизма в тялото се увеличава, което може да доведе до повишена загуба на течности и трябва да увеличите приема на вода, за да бъдете по-хидратирани“, казва д-р Иън Нелиган. Той препоръчва да избягвате газирани напитки, сода или сокове, тъй като те съдържат голямо количество захар. Те могат да причинят и проблеми със стомаха, които още повече да ви дехидратират.
 
Що се отнася за кафето или чая, лекарите ни съветват да избираме тяхната безкофеинова версия. Кофеинът може да предизвика главоболие и нервност, които ще ви накарат да се чувствате още по-зле, особено ако пиете лекарства без рецепта. Алкохолът е забранен по време на лечението. 
 
Грипът идва с множество неприятни симптоми, включително болки в мускулите, хрема, повръщане и диария. Те не само ви дехидратират, но ви лишават от важни хранителни вещества и калории, които са ключови за борбата с инфекцията. Ето защо, освен пиенето на вода, трябва да ядете и определена храна, която да попълни загубите. 
 
Кои храни трябва да консумирате по време на грип, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase