Снимка: istock
fallback

Продукти:

2 супени лъжици чесън, пресован
3 супени лъжици зехтин
1 глава карфиол, разделен на розички
5 супени лъжици настърган пармезан
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. В купа смесете зехтина с чесъна. Добавете розичките карфиол. Похлупете с чиния и раздрусайте, за да полепне навсякъде. Прехвърлете в тавата за печене. Печете за около 25 минути. Покрийте с пармезан и печете за още 5 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Владо

преди 3 години

Готвя карфиол от студент. Огретен, паниран, гювеч и т.н. Прекрасен продукт. В повечето случаи го бланширам.

4

ABC

преди 3 години

Що трябва да е карфиол, като може да е хубаво българско зеле? Тогава няма да е cauliflower cheese, а Зеле със сирене. И двете гозби са еднакво отблъскващи.

3

ХФ

преди 3 години

Записвам си я, благодаря!

fallback