Продукти:
2 супени лъжици чесън, пресован
3 супени лъжици зехтин
1 глава карфиол, разделен на розички
5 супени лъжици настърган пармезан
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. В купа смесете зехтина с чесъна. Добавете розичките карфиол. Похлупете с чиния и раздрусайте, за да полепне навсякъде. Прехвърлете в тавата за печене. Печете за около 25 минути. Покрийте с пармезан и печете за още 5 минути.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
Владо
преди 3 годиниГотвя карфиол от студент. Огретен, паниран, гювеч и т.н. Прекрасен продукт. В повечето случаи го бланширам.
4
ABC
преди 3 годиниЩо трябва да е карфиол, като може да е хубаво българско зеле? Тогава няма да е cauliflower cheese, а Зеле със сирене. И двете гозби са еднакво отблъскващи.
3
ХФ
преди 3 годиниЗаписвам си я, благодаря!