Снимка: istock

Продукти:

10 червени чушки
150 г орехи
1/2 ч.л. кимион на прах
2 скилидки чесън
1 ч.л. сусамов тахан
1 ч.л. сок от нар – по желание
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. хлебни трохи
1/2 ч.л. пресен лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Чушките се изпичат, обелват и почистват от семките. По желание може да запечете леко и орехите в сух тиган. Сложете ядките в кухненски робот и ги смелете. Добавете към тях чесъна, чушките, зехтина, тахана, сол и черен пипер, кимиона и лимоновия сок, сокът от нар. Смелете съставките, като нека чушките да останат по-едро смлени. Накрая сложете трохите и разбъркайте с лъжица. Ако не разполагате с кухненски робот, счукайте добре ядките, нарежете чушките и стрийте чесъна.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase