Pixabay

Дюлята е един от най-популярните плодове през есента. Пълна с витамини и минерали, както и пектинови съединения, тя е полезна при кашлица и заболявания на дихателните пътища. Освен за сладко и желе, за което най-често се купува, плодът може да се ползва за чай, както и за приготвянето на компот. 

 
Тъй като дюлята лесно се разваля, много хора правят консерви с нея, които отварят през студените зимни дни. Макар и след термична обработка да се губят част от свойствата ѝ, компотът с нея е много вкусен. Той може да подобри апетита и да подейства разхлабващо на храносмилателната система след преяждане. 
 
Ако разполагате с известно количество дюли, може да отделите малко от свободното си време, за да си приготвите компот. 

Какви продукти са ви необходими? 
 
- дюли; 
- захар – по 5 супени лъжици на буркан; 
- листа индрише; 
- вода. 
 
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase