Pixabay
fallback

„Кога да се омъжа/оженя?“ е въпрос, на който всеки човек търси отговора, независимо дали е богат или беден, интроверт или екстраверт. Отговорът на този въпрос, разбира се, зависи от много неща.

Всяка държава, общност и религия има своя собствена логика, що се отнася до брака. В някои страни е прието жените да се омъжват по-млади (около 20-те и години), а в други - идеалната възраст за брак е след 30-те.
 
Проучванията показват, че сключването на брак между 28-32 години води до по-малко разводи, отколкото сключването на брак преди или след тази възрастова група. В някои страни, като Индия например, на 28 години жената едва ли не вече се счита за стара мома.
 
Ето и кои са плюсове и минуси на сключването на брак в различните възрасти:
 
Между 20-25 години
 
Това е времето, когато човек започва или завършва своето висше образование, започва да си търси работа или се опитва да създаде собствен бизнес. Това означава, че в тези години той е на етап, в който започва своята кариера. Това е и възрастта, в която хората се влюбват най-често, излизат в най-голям приятелски кръг и като цяло са най-активни в романтичен план.

Плюсове
 
И двамата с партньора ви сте млади и следователно сте енергични.
 
Двамата ще растете и ще се развивате паралелно в професионален план.
 
Ще се изправите пред всяко предизвикателство в тандем и ще влезете заедно в зряла възраст.
 
Ще се сдобиете с дете по-лесно. Когато навършите 40 години, децата ви вече ще са големи и ще можете да започнете да живеете отново като младоженци.
 
Минуси
 
Това е време, когато откривате себе си и когато не сте съвсем сигурни в способностите си, как можете да бъдете сигурни в бъдещето си?
 
Още за идеалната възраст за брак вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Зиг

преди 3 години

До 19 По-лошото е, че: Идиотизмът на английската аристокрация не иде оттам, че след 32 годишна възраст са разждали, а оттам, че са се чифтосвали поколения наред по роднински. Ти кажи, по-добре, на Бай *** идиотизмът откъде иде.

36

Анонимен

преди 3 години

Идеална възраст няма. Има подходящи хора. Кагота срещнеш такъв - тогава.

35

Анонимен

преди 3 години

Няма свестни жени

fallback