Снимка: Automedia.bg
fallback

Календарът вече казва "Октомври" и колкото и да ни е мъчно за лятото, колкото и кратко да ни се стори тази година, трябва да се подготвим за есента и зимата. Което означава да подготвим и автомобила си. Ето 11 неща, които е най-добре (и най-лесно) да направим, още преди времето да се е развалило трайно.

Проверете акумулатора

Спомнете си откога ви служи - като цяло повечето акумулатори "живеят" по 4-5 години. Някои от по-скъпите, изработени по технологията TPPL, спокойно могат да изкарат и 10. А ако има утечки или акумулаторът е по-слаб, отколкото изисква автомобилът, животът му може да е и едва година.

Ако прецените, че вашият акумулатор е към края на живота си, по-добре го подменете преди първите студове. И внимавайте - на пазара има много изненадващо изгодни предложения, уж с чудесни показатели. Обикновено много ниската цена значи, че производителят е икономисал от оловните пластини. Капацитетът на такъв акумулатор реално е доста под обещания, а плътността на тока, напротив, е по-висока от зададената по книжка. Такъв акумулатор няма да изтрае дълго в студеното време.

Останалите стъпки вижте в галерията на Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Хайа

преди 3 години

Купи си нова от пластмаса правена хаха, а аз ще си карам стария дарак

17

Анонимен

преди 3 години

На моята кола със повече градско- дистанции около 5-10км заводския акумулатор от 40ампера издържа над 7 години. Като съм говорил с познати и те споделят че заводския издържа най-дълго, независимо че обикновенно не е на известна марка.

16

Аман от хвалби

преди 3 години

Стига сте фукали с новите коли, защото изобщо не е толкова "розово" положението и с тях. Кажете на хората, колко им е застраховката и какви условия има за да важи гаранцията им от около 100х км или 3год. Покриват ли гаранцията или застраховките кражби на огледало, гума или други външни детайли? Покриват ли пробит радиатор на охлаждането? Дано вашите вървят безпроблемно, че един съсед се белосва с горните проблеми. Накрая я върна и купи друга марка от същия производител.

fallback