Снимка: IStock
fallback

Есента е сезон, в който много от нас използват тиквата, за да приготвят сладка баница или някой друг вкусен десерт. Но точно в този момент по пазарите има голямо разнообразие на ябълки. А какво по-хубаво от техния аромат, излизащ от един току-що изпечен щрудел? Можете да си го подарите през някой мразовит ден.

Ябълковият щрудел е десерт, който доста от нас помнят от детството си. С ръчно точени кори, канела, орехи и обилно поръсен с пудра захар, той изчезваше от тавата за нула време. А ние се облизвахме сладко-сладко.

Днешната ни рецепта е за онези, които нямат време да точат кори, а искат да приготвят по-бързо и лесно този вид изкушение за сетивата.

Какво ви е необходимо?
– 1 кг ябълки по избор;
– 1 пакет готови кори за баница;
– 1 ч. ч. грис или пакет обикновени бисквити;
– 1 ч. л. канела;
– 1 ч. ч. олио;
– 1 купичка орехови ядки;
– пудра захар за поръсване.

Как да приготвите ябълков щрудел у дома, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

до теди

преди 3 години

това с олиото е селска баница , а Не Щрудел ! ябълки с олио е отвратително

2

Теди

преди 3 години

На село също е много хубаво както и рецептата си е много добра

1

Анонимен

преди 3 години

Ей ,как не ви е срам да давате такива "рецепти" ??? какъв грис бе ,какво олио ? ама че селяния и простотия .Масло се слага !

fallback