Снимка: istock

Продукти:

10 фурми без захар
10-15 бр сурови бадеми, може и орехи
1 бр шоколад по ваш избор
малко ядки за поръсване на фурмите
 
Приготвяне:
 
С помощта на нож направет леки надлъжни разрези на всяка фурма. Сложте във всеки плод по 1-2 ядки, леко затворете с помощта на пръсти. Когато напълните всички фурми, разтопете шоколада на водна баня или микровълнова. Всяка фурма се потапя в него, след което се поръсва леко с нарошени ядки. За потапянето може да си помагате с вилица. Подредете фурмите в подохдяща чиния и ги сложете в хладилник да стегне шоколадът за няколко минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 месеца

да не сме араби да ядем фурми..пишете как се прави лютеница и печени пиперки за зимата. мисирки такива