Pixabay
fallback

Повечето от вас вероятно са били обект на завист от страна на колегите си заради постиженията си на работното място. Чувството не е особено приятно и дори да ви ласкае на първо време, след това се налага да бъдете постоянно нащрек и да се пазите от саботаж. 

Освен това тяхното негативно отношение и настроение може да се отрази на продуктивността ви. И за да не пострадате от създалата се токсична среда, може да се справите със ситуацията по следния начин:
 
Вършете си съвестно работата
 
Това ще ви даде увереност да се чувствате спокойни и „подковани“ с ясното съзнание, че завистливите колеги не могат да ви навредят, тъй като на практика вие си вършите работата изрядно. От друга страна някои от тях може и да спрат да ви атакуват, виждайки, че наистина се трудите усилено и си заслужавате похвалите.
 
Разбира се, съществува риск да разпалите завистта им още повече, особено ако шефът ви ви хвали редовно и публично за свършената работа.
 
Игнорирането е най-добрата политика
 
Вероятно се изкушавате да конфронтирате някой завистлив колега, който ви атакува. Ако отвърнете обаче, рискувате да задълбочите драмата. Токсичните отношения само се подхранват от негативни чувства и вашето раздразнение.
 
Още съвети за работата със завистливи колеги четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Това, че ви завиждат не е ваш проблем, а проблем на шефа и нафирмата в която работите. Вие лесно ще си намерите друга работа, а загубите са за фирмата. За съжаление в повечето фирми се случва именно това.Когто ви завиждат в личен план - че имате по-добри отношения в семейството, по-уреден дом - тогава по- добре установете завистниците и прекратете общите дела с тях. Тогава те няма как да ви завиждат понеже сте в различни вселени.

12

УВИ Е ТАКА!

преди 3 години

ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА МАЗНИЯ ВСЕ ОТГОРЕ ПЛУВА!!РАДОЙ РАЛИН!!

11

Убедети се сами

преди 3 години

Баба ми казваше КОЙТО ЗАВИЖДА НЕ ВИЖДА и беше права

fallback