IStockphoto
fallback

Непрекъснато излизат нови продукти за грижа за кожата, което затруднява измислянето на начин, по който да ги включим в рутината си, без това да ни навреди. Въпреки че може да сте заинтригувани да изпробвате 12-стъпковата корейска грижа за кожата, която набира все по-голяма популярност, дерматолозите казват, че за някои хора това може да има обратен ефект.

„Тъй като съставките са по-активни и ефективни от всякога, те също могат да раздразнят кожата, ако се използват прекомерно или в комбинация, която е неподходяща за вас“, казва дерматологът д-р Елизабет Тензи пред Insider. Тя обаче дава няколко съвета, с които може да се справите с този проблем и бързо да разберете дали новият ви продукт е правилно избран.

Ето четири съвета за това как правилно да включите продукта сиОпитайте тест преди да го използвате
 
Тестът „лепенка“ може да ви каже дали сте алергични към даден продукт, преди да рискувате да раздразните цялото си лице с него. Изпробването на крем или друго върху малък участък от кожата зад ухото или във вътрешността на лакътя, може да ви помогне да разберете как тялото ви ще реагира.
 
Ако след 24 часа усещате сърбеж, парене или кожата ви се лющи, това е знак да поговорите с дерматолог преди да продължите да използвате продукта. Някои от стоките като ретиноиди могат да причинят леко дразнене в началото, но винаги е по-добре да се консултирате с професионалист за всеки случай.
 
Дори кожата ви да не е чувствителна, винаги е добре да проверите за алергична реакция на тялото. „Възможно е да развиете нещо, за което не подозирате. Хората страдат от алергии през всички етапи от живота си“, казва д-р Хауърд Собел.
 
Бъдете постоянни
 
След като преминете успешно тестовете, искате веднага да започнете да използвате продукта си. Трябва обаче да запомните, че ефектите от употребата му ще се видят след няколко месеца, така че не се отказвайте твърде бързо. Нито един продукт за грижа за кожата не е магически, така че резултатите няма да дойдат за една нощ.
 
„Обикновено са необходими 3-4 месеца, за да се разбере дали промяната в рутината ви работи за подобряване на цялостния външен вид на кожата“, казва д-р Мелани Палм. Според нея, е нужен цял един месец за обръщането на епидермиса.
 
Уверете се, че използвате продукта веднъж или два пъти на ден в зависимост от инструкциите. Тази рутина трябва да продължи поне месец, за да прецените дали изборът ви е бил правилен. Изпускането дори на едно-две нанасяния може да попречи на позитивните ефекти от продукта.
 
Още съвети за това как да използвате нов козметичен продукт четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback