Снимка: БГНЕС
fallback

Гръцки хотелиери благодарят на българските туристи, че са напълнили хотелите на Халкидики. Но от българските хотелиери така и не се чуха думи на благодарност към българските туристи, спасили летния сезон у нас. Това лято те бяха най-честите гости в черноморските курорти, особено на юг. За удължения през септември и началото на октомври сезон отново се разчита на български туристи.

Хиляди български туристи, системно пренебрегвани от местния туристически бизнес, отдавна са избрали други дестинации - например съседна Гърция и отчасти Турция. Дори и да останат за някой и друг уикенд в България, за лятната ваканция със сигурност ще пресекат границата. Потвърждението са опашките на "Кулата" - въпреки изискваните от Гърция PCR-тестове и формуляри за QR-кодове, съобщава "Дойче веле".

Над 550 хиляди българи са посетили това лято различни обекти в страната, главно по Черноморието, заяви в края на август председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

Според него именно българите, останали да почиват в родината си, са помогнали на бизнеса поне да избие разходите си. За близо 30% спад на българските туристи по Черноморието спрямо над 70% при чуждестранните съобщи през август и новият министър на туризма Марияна Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 3 години

Добре им е, още няколко такива години и ще трябва действително да работят за подарените си пари от 90-те с които си купиха на безценица земята и сградите. До сега беше отстрелване на кьораво. От тук натам трябва бързичко да завършат от феодали в бизнесмени, че иначе почват фалитите. Селските номера с барбароните, шалтетата, калкулиран и задължителен бакшиш от 50% и тн. да си останат в миналото. Пък и музикалното оформление да излезе от годините на радка-пиратка. Пей сърце.

52

Stoyanov

преди 3 години

До от ВарнаИ при на завишените ти цени, 100 км - 20 лв. това значи 1000х20 - 200ама чак 300.Айде и ти посмали малко.

51

Stoyanov

преди 3 години

До от ВарнаПриятелю, кой къде зареждал , и кой къде спрял да хапва не влиза в цената на горивото. Аз мога и 5 пъти да спра и 5 пъти да дам по 20 лева, това влиза ли в цената на горивото?

fallback