Pixabay
fallback

Сухата, груба и люспеща кожа е често срещан проблем в края на лятото и началото на есента. Той се получава заради смяната на сезоните и неправилното използване на някои видове козметика, като понякога може да се задълбочи, ако не се вземат адекватни мерки. 

 
След излагането на слънчевите лъчи, плуването в морето или хлорираната вода в басейните, кожата може да изгори, да станепо-суха и има нужда от ексфолиране. Но с премахването на мъртвите клетки, на нея й е необходимо и качествено подхранване. 
 
Ето няколко домашни средства, които може да предотвратите изсушаването на кожата през есента и подобритетекстурата й. Те са евтини и едни от най-често използваните за направата на маски: 
 
1. Мед 
 
Той се смята за естествен овлажнител, който помага на кожата да бъде по-здрава и хидратирана. Освен предимството му да задържа влагата, медът има антимикробни и антиоксидантни свойства. 
 
Намазана с мед, кожата на лицето и други части на тялото, става по-гладка и мека. Той съдържа много витамини и минерали, които я подхранват в дълбочина и й придават по-сияен вид. 
 
Начин на употреба:
 
1. Преди да вземете душ или вана, намажете кожата с малко мед, в който сте сложили няколко капки вода. 
2. Постойте с меда около 10-15 минути, за да попие хубаво в кожата. 
3. Измийте добре с хладка вода. 
4. Може да повторите на следващото къпане, за да имате по-хидратирана кожа.

2. Овесени ядки
 
Овесената каша е много вкусна за закуска, но намира приложение и в грижата за кожата през есента. Има много доказателства, че тя е ефективна при суха и люстеща се кожа. Тя съдържа антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства, като предотвратява дразненето и зачервяването. 
 
Още за домашните средства при суха кожа четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Мазнинка

преди 3 години

10W40

1

Анонимен

преди 3 години

С камъни по хунтата

fallback