Снимка: Istock

Продукти:

2 патладжана
2 лимона, нарязани на кубчета
4 филии хляб, нарязани на кубчета
1 глава лук, нарязан
4 супени лъжици кедрови ядки
Зехтин
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
2 чаени лъжици доматено пюре
Сол и черен пипер
100 г горгонзола, настъргана

Приготвяне:

Кипнете вода в тенджера. Сложете в нея патладжаните, както са цели и необелени. Нека се варят за 10 минути да омекнат. Загрейте фурната на 200 градуса. За пълнежа отделно загрейте зехтина в дълбок тиган. В него запържете хляба, лука, кедровите ядки, докато покафенеят. Отцедете патладжаните и ги разрежете на половини по дължина. Издълбайте средата им. Нарежете я на ситно и я смесете с останалите продукти и доматеното пюре. Напълнете патладжаните с плънката. Поръсете със зехтин и с горгонзолата (или друго синьо сирене по избор). Печете в загрята фурна за 15 минути.

Повече рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase