Pixabay
fallback

Ако някога сте били във Франция, няма как да не сте опитали поне веднъж френските макарони. Тук не става въпрос за тестените изделия, които ядем за вечеря, а за онези малки десертчета, които веднага привличат окото.

 
За щастие на хората, които трудно стигат до Франция, тези сладкиши постепенно навлязоха и в България и могат да се намерят в доста магазини и сладкарници. Но всеки знае, че домашното си е най-хубаво и затова се опитваме да направим нещо вкусно у дома, залагайки на класически и изпитани рецепти.
 
Хубавото на френските макарони е, че те няма да развалят фигурата ви толкова много, колкото другите сладкиши. При тях обикновеното брашно е заменено с бадемово, а към него се добавя и друга здравословна съставка – яйченият белтък. Може да изберете какъв пълнеж да сложите между двете хрупкави черупки.
 
Това, за което трябва да внимавате при приготвянето на френските макарони, е белтъкът. Той трябва да е остарял, тоест да е отделен от жълтъците и да е съхраняван в хладилник за поне 48 часа. След това те трябва да се извадят 2 часа преди началото на приготвянето.
 
Тъй като наближава есента, ние ще ви представим една рецепта за френски макарони с шоколад и кестени.

Необходими продукти:
 
За макароните:
 
90 грама остарели белтъци
 
Сол
 
40 грама кристална захар
 
200 грама пудра захар
 
2 с.л. какао
 
110 грама бадемово брашно
 
За пюрето от кестени:
 
250 грама сварени и обелени кестени
 
200 мл прясно мляко
 
200 мл вода
 
1/2 ч.л. ванилия
 
За шоколадовия ганаш
 
100 грама шоколад
 
100 грама подсладена сладкарска сметана
 
Всички продукти за френските макарони ще откриете ТУК. А как да ги приготвите четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Туй чудо защо се нарича макарони?!? Май целувките се правеха от белтък и са подобни на този сладкиш!

6

Анонимен

преди 3 години

До 2 Анонименявно на преклонна :DD

5

Анонимен

преди 3 години

За пюрето от кестени: 250 грама сварени и обелени кестени 200 мл прясно мляко 200 мл вода..... това си е 400 мл течност и само 250 грама кестени.... пюре ли ще правим последно или чорба?

fallback