Снимка: istock

Продукти:

175 г нудълс
110 г настъргано зеле
2 моркова, настъргани
½ зелена чушка, нарязана
½ червена чушка, нарязана
½ жълта чушка, нарязана
15 г пресен кориандър, нарязан
½ глава лук, нарязан
40 г орехи, счукани
1 супена лъжица сусамови семена
125 г сварени скариди
2 супени лъжици фъстъчено масло
1 супена лъжица тахан
2 супени лъжици бял оризов оцет
2 супени лъжици чили сос
1 и ½ супени лъжици соев сос
½ чаена лъжица сусамово олио
½ чаена лъжица кафява захар
½ чаена лъжица чеснов прах
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
 
Приготвяне:
 
Кипнете подсолена вода. В нея сварете нудлите за 10 минути. Отцедете. В голяма купа смесете нудлите, зелето, морковите, чушките, половината кориандър, половината от лука и скаридите. В малка купа смесете фъстъченото масло, тахана, оризовия оцет и чилито. Добавете соевия сос, сусамовото олио, кафявата захар, чесновия прах, солта и пипера. Разбъркайте много добре, докато сосът се смеси добре. Полейте салатата и разбъркайте много добре. Гарнирайте с останалия кориандър, лука, орехите и сусамовите семена.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase