Pixabay

През лятото всички ние се потим повече заради горещините и имаме нужда от повече течности. В тези случаи много специалисти препоръчват да пием електролитни напитки, например кокосова вода, за да бъдем добре хидратирани. Любима на много световноизвестни личности, тя утолява жаждата и спомага за пречистването на организма от токсини, но има и полезно действие в грижата за красотата. 

Как кокосовата вода помага в грижата за красотата?
 
Благодарение на голямото количество витамин С, който съдържа, кокосовата вода може да бъде ваш помощник в грижата за кожата и косата. Ето 4 основни причини поради които да я пиете по-често в горещите летни дни: 

1. Насърчава производството на колаген
 
Всяка жена знае, че колкото повече остарява, толкова повече кожата ѝ се отпуска и сбръчква. Това се дължи на по-малкото количество колаген, който произвежда кожата. Протеинът я поддържа по-гладка и еластична, но с времето той се разгражда. Той поддържа и кожната бариера, а когато тя липсва, се появяват най-различни проблеми като акне, възпаление, сърбеж и други. 
 
„Витамин С може да помогне за борбата за увеличаване на колагена и да направи кожата да изглежда по-здрава и хубава за по-дълго време“, коментира диетологът Джена Хоуп.
 
2. Качествена хидратация
 
Какво количество вода изпивате за деня? А дали то е достатъчно, за да имате хубава кожа? Най-често хората не се сещат да пият и понякога това си личи по кожата – тя е суха, отпусната и без блясък. 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Talk About Delicious🤤😋 (@talkaboutdelicious) на

Дехидратираната кожа изглежда зле, но това може да се промени, ако освен чиста вода, пиете и кокосова. С течение на времето фините линии ще намалеят, а руменината на бузите ви ще се възвърне. По този начин и омазняването ще изчезне, тъй като когато кожата е суха, тя произвежда повече мазнини, за да компенсира липсата на влага.
 
Може да прилагате продукти с хиалуронова или полиглутаминова киселина, но ако искате да насърчите хидратацията, пийте всеки ден по една чаша кокосова вода. 
 
Още за предимствата на кокосовата вода в грижата за кожата и косата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase