Pixabay

Прасковите са един от най-предпочитаните плодове през лятото. Взимаме ги за излета в планината, пикника или закуската на плажа. Вкусни и витаминозни, те влизат в състава и на много десерти.

 
Няколко вида органични киселини – винена, ябълкова и лимонена, протеини, витамините А, С, Е и К, както и минерали като калий и желязо, са веществата, чието количество е най-голямо в плода.
 
Най-добре е да консумираме прасковите пресни, но за да си хапваме от тях и през зимата, се налага да ги консервираме. А сега е идеалното време за това.
 
Ако сте си купили праскови и се чудите какво сладко да направите, то днешната рецепта е за вас.
 
Ето и необходимите продукти:
 
– 3 кг праскови;
– 1,5 кг захар (може и 1);
– 1 ч. л. лимонтузу.
 
Всички необходими продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да приготвите сладкото от праскови четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase