Снимка: istock

Продукти:

1 франзела, нарязана
2 супени лъжици зехтин
350 г печени червени чушки от буркан, нарязани
3 скилидки чесън, пресован
1 домат, нарязан
2 стръка пресен босилек, нарязан
1 глава червен лук, нарязан
3 чаени лъжици балсамов оцет
 
Приготвяне:
 
Загрейте скарата или тиган с ребра. Нарежете франзелата на филийки. Намажете всяка филийка с малко от зехтина. Запечете ги на скарата или в тигана за няколко минути до златисто. Оставете да изстинат. В купа смесете печените чушки, чесъна, домата, босилека, лука. Поставете от плънката върху всяка от филийките. Напръскайте с малко балсамов оцет отгоре и сервирайте.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase