IStockphoto
fallback

Виждате каталог за козметика пред вас. Взимате го и разлиствате страница по страница, за да си изберете червило или парфюм, но изведнъж виждате кремовете против стареене. Прескачате този, на който пише 30+, но изведнъж се сещате, че сте минали тази възраст. Ужасявате се от факта, че вече имате нужда от подобни продукти в грижата за кожата и бръчките и фините линии „чукат“ на вратата ви. Всъщност, все още може да забавите появата им, ако вземете необходимите мерки. 

След 30 години производството на колаген в кожата започва да се понижава. Отделно UV лъчите, подлагането на диети и използването на неправилна козметика, могат да доведат до отпускане и набръчкване на кожата. Ако искате да промените това, трябва да следвате следните стъпки: 
 
1. Научете от какво има нужда вашата кожа
 
От 20 до 30 би трябвало да сте изпробвали какви ли не марки и продукти, за да установите кои са най-подходящи за вашата кожа. В случай, че до момента не сте полагали достатъчно грижи за лицето си, време е да се стегнете и да промените вашата рутина, за да изглеждате по-млади.
 
Може да наваксате, като научите от какво точно има нужда кожата ви и ѝ го давате ежедневно. Това означава да имате в несесера си качествено почистващо средство, овлажнител и слънцезащитен крем за лятото, без който не бива да излизате навън. Те трябва да са съобразени с вашия тип кожа, а не толкова с ценовите ви предпочитания. 

2. Не пренебрегвайте пигментацията 
 
След 30 години по кожата, особено по лицето, се появяват досадните тъмни петна, които се дължат на количеството мелатонин, което има в кожата. По носа, челото, скулите... Те не носят риск за вашето здраве, но някои от тях може да се дължат на увреждане от слънцето и да не са безобидните лунички. Ето защо е необходимо да ги наблюдавате внимателно. 
 
„Около 35-годишна възраст винаги съветвам пациентите си да добавят антиоксиданти като витамин С сутрин“, обяснява д-р Зеновия Габриел. По думите на дерматолога, много често при жените се получава хиперпигментация, която се дължи най-вече на хормонални проблеми. 

3. Приемайте добавки 
 
Един от начините, с които може да забавите стареенето на кожата, е да се уверите, че тялото ви получава достатъчно вещества, които намаляват възпалението, предпазват от слънчевите лъчи и насърчават регенерацията на кожата. Те имат способността да неутрализират оксидативния стрес и всички агресори, попадащи в нея от околната среда. 
 
Още съвети за по-хубава и здрава кожа четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Саксофонов

преди 3 години

Един от начините да забавите стареенето е да се гръмнете.

1

Анонимен

преди 3 години

Нова кожа илиза по-евтино от козметиката.

fallback